e-Devlet Üzerinden Barkodlu Öğrenci Belgesi Alma

e-Devlet şifreniz ile öğrenci belgenizi almak için hemen tıklayınız.

Son yıllarda çok aktif bir şekilde kullanılan e-Devlet sistemi hemen hemen herkesin vazgeçilmez bir hizmet alma sistemi haline gelmiştir. E-Devlet sisteminde zamanınızdan tasarruf edebileceğiniz gibi işlemlerinizi daha hızlı ve güvenli bir şekilde yapabilirsiniz. Birçok resmi kurumun işlemlerini çevrimiçi olarak vatandaşlara sunan e-Devlet sisteminde farklı kurum ve kuruluşlara vermek amacıyla "Öğrenci Belgesi" alınabilir. Peki, e-Devlet üzerinden öğrenci belgesi nasıl alınır? Hangi adımlar takip edilir?

17.10.2022 545

Kurumlar tıklanır.

04-01-2021

Milli Eğitim Bakanlığına tıklanır.

"     04-01-2021

Öğrencilik Belgesi Sorgulama" tıklanır.

04-01-2021

Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum." Onay kutusu seçilerek, "Sorgula" butonuna tıklanır.

04-01-2021

Öğrenci belgesi çıkartılacak öğrencinin isminin hizasında bulunan "Barkodlu Belge" seçeneği tıklanır.

04-01-2021

Oluşturulan barkodlu öğrenci belgesinin "Yazdır" butonuna basılarak çıktısı alınabilir.